ellkosmpirkagies1 

Πολιτικοί και κυβερνήσεις καίνε την Ελλάδα προς όφελος γνωστών αρπαχτικών. Επειδή κάποιοι νομίζουν πως ο Έλληνας δεν έχει ούτε κρίση, ούτε μνήμη και μόνιμα τρώει σανό, να τους πω, ότι δεν είναι πάντα έτσι. Το φαινόμενο με τις πυρκαγιές έχει λάβει χαρακτήρα ετήσιας "Γιορτής" όλων των ύποπτων και σκοτεινών κέντρων που επιθυμούν από την αποσταθεροποίηση της χώρας, μέχρι την απλή καταπάτηση για ένα σπιτάκι, ή ακόμη βαθύτερα για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδος και όπως κάποιοι λένε ακόμη και την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τον όποιο αγωγό φυσικού αερίου ετοιμάζεται να περάσει εάν περάσει μέσα από την χώρα μας, για να κλείσω με την κάθε αβλεψία, μηχανική βλάβη ή τον κάθε ψυχασθενή που εκφράζεται καταστρέφοντας.

Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία των πυρκαγιών οφείλονται στους οικοπεδοφάγους οι οποίοι διαπλέκονται με τους πολιτικούς της μεταπο-λήστευσης για να μην λαμβάνουν ποτέ σχεδόν κανένα μέτρο πρόληψης, ένα μικρό ποσοστό στους πράκτορες ξένων χωρών και ένα ελάχιστο ποσοστό έως μηδενικό στην απροσεξία των πολιτών.

Πάντως όποιος και αν είναι ο λόγος που εκδηλώνονται οι φονικές πολλές φορές πυρκαγιές στην χώρα μας, έχουν αποδείξει πως δεν ξεχωρίζουν φτωχό, πλούσιο, φύση ή πολιτισμό (ωραίος πολιτισμός αλήθεια). Παράλληλα ξεγυμνώνουν διαχρονικά και την ανυπαρξία - αδυναμία και συνενοχή στο έγκλημα όλων όσων εμπλέκονται ως υπεύθυνοι για την πρόληψη, αντιμετώπιση και τελικώς κατάσβεση με τις λιγότερες δυνατές ζημιές αυτής της πύρινης λαίλαπας. 

Είναι απλή λογική όταν έχεις κάθε χρόνο την επανάληψη ακριβώς των ίδιων φαινομένων να λειτουργείς προληπτικά ως κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση και πυροσβεστική. Είναι θέμα πολιτικής λογικής, βούλησης, θέλησης και ικανότητας για τα αυτονόητα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε όλα το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ όλες τις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που ζούμε εδώ και 40 ΕΤΗ...!!!

 

Η Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς - Κίνημα ελευθερίας, ευημερίας και ανάπτυξης προτείνει τα εξής βασικά μέτρα πρόληψης που οφείλουν να γίνουν άμεσα:

- Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην πράξη όχι στα χαρτιά. Ειδικά εντός των δασών διάνοιξη δρόμων για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού.

- Καθαρισμός ξερών προ καλοκαιριού από τους δήμους όπου ανήκει το δάσος.

- Δημιουργία ειδικών φυλακίων με κάμερες υψηλής τεχνολογίας και θερμότητας σε στρατηγικά σημεία για έγκαιρη εντόπιση και ενημέρωση συμβάντος.

- Υδροφόρες σε στρατηγικά σημεία μέσα σε δασικές εκτάσεις ώστε να υπάρχει η αμεσότητα της δράσης και η κάλυψη των αναγκών πυρόσβεσης.

- Αγορά σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων και διαρκή περιπολία τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά όταν τα μελτέμια εμφανίζονται και έχουμε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών.

- Δημιουργία τοπικών οργανωμένων εθελοντικών ομάδων υπό την επιτήρηση και οργάνωση της πυροσβεστικής με εκπαίδευση και εξοπλισμό ώστε να καλύπτουν όσο περισσότερες ανάγκες πυρόσβεσης, ιατρικής βοήθειας και έκτακτης εκκένωσης περιοχών γίνεται. 

- Αγορά νέων σύγχρονων εναέριων μέσων κατάσβεσης. Οργανόγραμμα και στάθμευση των μέσων σε στρατηγικά σημεία ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη όλης της χώρας με άμεση πρόσβαση σε νερό στις περιοχές υψηλού κινδύνου. 

- Αγορά γεννητριών για την λειτουργία των αντλιοστασίων όταν κόβεται το ρεύμα.

- Να επιβληθεί σε όλες τις οικίες κοντά σε περιοχές υψηλού κινδύνου να διαθέτουν μέσα πυρόσβεσης με επιδότηση του κράτους εφόσον είναι νόμιμες κατοικίες.

- Τέλος χαρτογράφιση και καμία νέα νομιμοποίηση κτίσματος σε δασικές περιοχές ενώ όπου αυτά συναντώνται άμεσα να κατεδαφίζονται από τα θεμέλια, έλεγχος κάθε μήνα με αξιοποίηση φωτογραφιών από δορυφόρο, ενώ για τα ήδη υπάρχων παράνομα κτίσματα θα αποφασιστεί κατά πόσο και με ποιούς όρους υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν ή θα πρέπει να κατεδαφιστούν...!

- Αν βάλουμε δυναμικά και αποφασιστικά τέλος στην αυθαίρετη δόμηση να είστε σίγουροι θα σταματήσουν να καίγονται και το 80% περίπου των δασών μας. Από εκεί και πέρα για να είμαστε ρεαλιστές υπάρχουν ήδη περίπου 1.5 εκατ. αυθαίρετα στην χώρα μας όπου δεν γίνεται να κατεδαφιστούν όλα καθώς οι πολίτες - ιδιοκτήτες δεν έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν φταίει αποκλειστικά ο πολίτης όταν το άθλιο μεταπολη-στευτικό κράτος ήταν απών. Παρόλα αυτά έστω και με κάποια αποζημίωση μπορούμε να κατεδαφίσουμε τις πιο κραυγαλέες παρανομίες ενώ για τα υπόλοιπα, μπορούν να γίνουν σοβαρές μελέτες, να τα εντάξουμε σε νόμιμα πολεοδομικά σχέδια βάζοντας έτσι τέλος στην παρανομία για πάντα.

- Αντιμετώπιση,πλήρη ευθύνη και συντονισμό πρέπει να έχει η πυροσβεστική σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι οι πολιτικάντηδες της κεντρικής κυβέρνησης. Ο επικεφαλής αξιωματικός της πυροσβεστικής ο οποίος καλό θα ήταν να είναι ντόπιος θα έχει πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής και των πιθανών κινδύνων και πότε ίσως θα εκδηλωθούν ώστε να λειτουργήσει προληπτικά αλλά και κατά την διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου αποτελεσματικότερα. 

- Στατιστικά δεδομένα τα οποία σήμερα είναι ανύπαρκτα, γιατί όλες οι κυβερνήσεις και τοπικοί άρχοντες διαπλέκονται με συμφέροντα καταπάτησης γης. Αυστυρές ποινές στους εμπρηστές καταπατητές και αξιοποίηση παντού της υψηλής τεχνολογίας.  

- Τέλος στο χαράτσι αυθαιρέτων γιατί όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια της εισπρακτικής πολιτικής καλούν τους παραβάτες αυθαιρέτων να τα νομιμοποιήσουν με κάποιο χαράτσι και δεν υπολογίζουν το τελικό κόστος. Έτσι γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα.

- Απόδοση ευθυνών μετά από κάθε πυρκαγιά. Γιατί στην Ελλάδα που όλοι είναι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι στο τέλος καταλήγουμε στο ποιος κάνει τι, πότε και πως. Γι αυτό μετά ακολουθούν τα γνωστά σε αδειάζω με αδειάζεις και με εμάς κάηκαν λιγότερο από ότι με τους προηγούμενους. Κάτι σαν το ολίγον έγκυος.

- Μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο γιατί μικροπολιτικά παιχνίδια επιβάλουν πειραματισμούς και καταστροφή κάθε οργανωτικής δομής και σχεδίου δράσης. Αντί λοιπόν ενός εθνικού σχεδίου που κάθε κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να βελτιώνει και όχι να καταργεί βιώνουμε κάθε χρόνο τραγελαφικούς μάγους.

- Συνεργασία σε πολλα επίπεδα της πυροσβεστικής με τον Στρατό στα πλαίσια και της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού και αξιοποίηση της οργανωτικής του ικανότητας συν επιπλέον την συνεργασία στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης με την πολεμική αεροπορία.

 

Οι Πυρκαγιές του καλοκαιριού έβαλαν τους Σ.ΑΝ.ΕΛ στην θέση που είχαν τοποθετήσει αυτοί τους προηγούμενους αποτυχημένους διαχειριστές του Εθνικού μας Πλούτου. Και είναι ντροπή να ομιλούν για λαϊκισμό οι νεκροθάφτες της χώρας. Είναι ντροπή και αίσχος να βγαίνει ο Σκουρλέτης και ο Τόσκας και να μας λένε λίγο ή πολύ, κακώς που δεν είπαμε και ευχαριστώ γιατί έπραξαν τα αυτονόητα.

Είναι ντροπή να ωραιοποιούν την ζοφερή πραγματικότητα των ηρώων που χωρίς νερό και φαγητό ημέρες τώρα ακόμη και με μερικά κλαριά ως μόνο όπλο σέβονται τον συνάνθρωπο. Ντροπή γιατί κάηκαν σπίτια οικισμών (και αν κάποια είναι αυθαίρετα δεν παύει να είναι κόπος και ιδρώτας κάποιων στην τελική δεν είναι όλοι Ωνάσης για να έχουν αυθαίρετες βίλες) με ευθύνη για όλους τους παραπάνω λόγους των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ντροπή γιατί κάποιοι επιμένουν να ξεχωρίζουν την βοήθεια εθελοντών σε καλή και κακή ανάλογα το χρώμα του πολιτικού κόμματος που εκπροσωπούν. Ντροπή γιατί υπάρχουν κραυγές χαιρεκακίας μπρος στην εικόνα της στάχτης. Ντροπή γιατί δεν έχουμε Μ.Κ.Ο να βοηθάνε τους συνανθρώπους μας ή μάλλον έχουμε μόνο όταν αυτή αφορά υποτιθέμενους πρόσφυγες με το ανάλογο αντίτιμο πάντα. 

Ντροπή και Αίσχος για όλα τα παραπάνω αλλά και γιατί ακόμη μια φορά είμαστε όλοι κατώτεροι των περιστάσεων καθώς, να μην το ξεχνάμε, οι συνεχόμενες ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ των Πασόκ - Ν.Δ. - Σύριζα είναι ΕΠΙΛΟΓΗΣ μας...!

 

Κίνημα ελευθερίας, ευημερίας και ανάπτυξης
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς